Line Up 2015

De Line-Up voor 2015 is compleet! Meer informatie over de bands en het tijdsschema vindt u hieronder. Klik op de afbeelding om naar de facebookpagina’s te gaan

Tot 15 augustus, Rain or Shine!~ 14u15 – 14u45: Early Pedestrian ~

Early Pedestrian is een rockband uit Steenhuffel (Londerzeel). Ze zijn opgericht in April 2013. Hun voornaamste invloeden zijn Sabbath, Jimi Hendrix, Ramones, Pennywise, Alice In Chains, Metallica, Foo Fighters, …

Hieronder al een voorsmaakje:

https://www.youtube.com/watch?v=pSdTV-9SFX0~ 15u15 – 15u45: Charlie Bit My Finger ~

Charlie Bit My Finger is een 5-delige party punkrock band met vele melodieuze riffs, straight-forward drums en clean vocals uit Malderen. Ze zijn opgericht in februari 2011 en vanaf die dag in stijgende lijn, begonnen met optredens in plaatselijke jeugdhuizen, in binnen- en buitenland, maar ook op kleinere festivals zoals KrotrocK.

In mei 2013 trokken ze de studio in voor hun eerste EP op te nemen die sinds december 2013, onder eigen beheer, gereleased werd. Ze wisten tijdens de KrotrocK Rally onze jury te overtuigen voor een plaats op ons podium!

Een voorsmaakje vindt u hier~ 16u15 – 16u45: Biographer ~

Biographer is een driekoppige band die nog geen twee jaar bestaat. De leden zijn afkomstig uit Merchtem en omstreken. Ze klinken als indierock met een zware en duistere kant. Hun muziek is geschikt voor fans van The National, Death Cab for Cutie, Jimmy Eat World tot Thrice, Sparta en Brand New.

Ze witen hiermee het grote publiek te overtuigen tijdens onze KrotrocK Rally en verdienen ook absoluut een plaats op ons podium!

Een voorsmaakje vindt u via onderstaande links:

http://biographerband.bandcamp.com/album/singles

http://vi.be/biographer~ 17u15 – 18u00: One Eyed Wizard ~

One Eyed Wizard is onze enige internationale guest dit jaar. Ze zijn een vierkoppige Hardrock formatie uit Rotterdam. Nadat de twee jeugdvrienden Michael Meeuwsen en John van der Mee elkaar na 25 jaar weer tegenkwamen en in hun tienerjaren alle grote bands uit begin jaren 80 zoals Saxon, Judas Priest, Iron Maiden, Motorhead, enz. zagen spelen besloten ze een beetje te jammen. Algauw smaakte dit naar meer en er werd besloten een band te gaan vormen.

Na wat aanmodderen in verschillende bezettingen, trad begin 2014 Donato toe tot hun gelederen. De klik was er meteen en One Eyed Wizard was geboren. Na een demo te hebben uitgebracht en een paar Shows in Rotterdam, werd er besloten een Leadzanger te zoeken, zodat het gitaargeweld nog beter tot zijn recht komt! Deze hebben ze gevonden in de persoon van Eli die met zijn Rob Halfordachtige-stem de Typische 80’s Hardrocksound nog meer tot zijn recht laat komen! Behold the Eye of the Wizard!

Hier volgt alvast een voorsmaakje:~ 18u30 – 19u15: Purpleized ~

Demo cover artPurpleized is een zevenkoppige band dat werd opgericht in 2011. Ze brengen een heel gevariëerde muziekstijl dankzij de externe invloeden van alle muzikanten. Dit gaat van rocksteady tot wals met een beetje punk rock erbij.

Het doel van hun muziek is om een feestelijke Rock-groove-swing te brengen en iedereen in beweging te krijgen! Zelf kunnen ze geen genre kleven op hun muziek, dit kan je best voor jezelf uitmaken! Onlangs brachten ze een demo uit die via hieronder te beluisteren is:~ 19u45 – 20u30: Young Hearts ~

Young Hearts zijn een vijfkoppige “Fast and technical no nonsense punk rock” band uit het Antwerpse Hemiksem Ze zijn ontstaan ergens in 2013  en na een jaar lang intensief aan nummers gewerkt te hebben zijn ze in 2014 begonnen met optreden in België en Nederlands. Dankzij hun energieke en verfijnde songs trokken ze de aandacht van ‘Thanks But No Thanks Records’. Onder dit label hebben ze recent hun eerste EP uitgebracht.

Hun EP is te beluisteren via deze link!~ 21u00 – 21u45: Hexa Mera ~

Wie KrotrocK kent, kent Hexa Mera! Deze band hoeft eigenlijk niet meer voorgesteld te worden. In 2013 wonnen ze de Red Bull Bedroom Jam en wisten ze zo een plaats te bemachtigen op het Graspop podium. Voor ons redenen genoeg om ze dat jaar KrotrocK te laten headlinen! Ze zijn van in onze buurt en KrotrocK is voor hun altijd een thuismatch.

Hexa Mera is een vijfkoppige Melodic Death Metal opgericht in januari 2010 door gitarist Jan Huygens en drummer Pierre Baudez. Het duurde niet lang of een tweede gitarist, een bassist en een zanger sloten zich aan en de band was geboren. 

Hun eerst EP ‘Descent Into Decay’ werd opgenomen en voorgesteld tijden hun eerst optreden eind 2011. Sindsdien treden ze frequent op. Het winnen van de Red Bull Bedroom Jam in 2013 was de beloning van het harde werk. In april 2014 namen ze hun eerste professionele videoclip ‘The System Has Failed’ op. Op 27 september 2014 verscheen ‘Scarred Eyes’ de eerste singel van hun album ‘Human Entropy’.

Meer info vindt u terug op hun website!~ 22u15 – 23u15: Nevermind Nessie ~

Nevermind Nessie is vijfkoppige band opgericht in 2008 en afkomstig uit Lokeren. Ze staat garant voor feestelijke folk met een stevige brok punk en rock. Met een kersverse cd ‘Story of a Lost Generation’ en een pak nieuwe nummers zijn ze meer dan ooit klaar voor ons podium. Met ruige gitaarriffs, vinnige baslijnen en strakke drums worden de akoestische folkinstrumenten stevig ondersteund. De aanstekelijke songs vragen om meegebruld te worden en maken het moeilijk om stil te blijven staan. Meezingen, dansen en zelfs een cirkeltje moshen… Nevermind Nessie verandert elke gelegenheid gegarandeerd in een feest!
Nevermind Nessie is klaar om te knallen! Are you ready for a party?!

Meer info vindt u terug op hun website!~ 23u45 – 00u45: CanIrepeed ~

CanIrepeed is een achtkoppige Skapunk band van Zeelse bodem. Hun muziek uit zich als een (bijna chaotische) smeltkroes van punk, ska, reggae, rock en een tikkeltje hip-hop … Hopelijk deel jij jouw zweet met hun tijdens hun passage op KrotrocK! Feest met af en toe een lichte tint zwartgalligheid. Time to let the bird out!!!~ 00u45 – 04u00: AFTERPARTY ~

Zoals steeds is er afterparty voorzien. Ook dit jaar komt B-ram meefeesten en nemen we in schoonheid afscheid van Brake Failure die hun laatste show ooit geven…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *